Medezeggenschapsraad (MR)

Wat in het bedrijfsleven de ondernemingsraad is, is op school de MR. Een groep van drie ouders en drie leerkrachten zijn na verkiezingen (indien er meerdere kandidaten zijn)  aangesteld om de belangen van ouders, leerlingen en leerkrachten te behartigen.
 
Voor een aantal zaken heeft de directie instemming of advies van de MR nodig. Bijvoorbeeld als het lesrooster wordt gewijzigd, het schoolplan wordt aangepast, er een andere (reken)methode wordt aangeschaft. Daarnaast staan jaarlijks de formatie en de begroting op de agenda.
Er zijn ook onderwerpen waarbij de MR meedenkt. Communicatie, inhoud van een ouderavond, nieuwe rapporten, veiligheid zijn enkele voorbeelden. Zij kunnen de schoolleiding voorzien van ongevraagd advies.

De MR behandelt nooit individuele gevallen, hiervoor is de leerkracht/ schoolleiding het eerste aanspreekpunt.

De MR vergadert ongeveer eens in de twee maanden. De vergaderingen van de MR zijn in principe openbaar. Input van ouders is heel belangrijk en waardevol voor de MR! Heeft u een tip, bespreekpunt of idee, laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

namens ouders:
Regien van den Biezen
Erik van Ramshorst
Petra Bouw

namens  personeel:
Femmie Grift
Jeanette Speelman
Sanne Motshagen

Mailadres MR: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.