Muziek
Niet-muzikale kinderen bestaan niet. Kinderen kunnen meer of minder muzikaal talent hebben, maar ze maken allemaal een muzikale ontwikkeling door. Voorafgaand aan de muzikale ontwikkeling is er de auditieve ontwikkeling. In deze fase kunnen kinderen spelenderwijs bewust worden gemaakt van geluid en stilte, klank, melodie, ritme, tempo en dynamiek. Later kunnen zij leren om muzikale concepten zoals ritme en toonafstanden te benoemen en te noteren. Muziek gaat dan steeds meer betekenis voor hen krijgen en positief bijdragen aan hun cognitieve, sociaal emotionele en creatieve ontwikkeling. Muziekonderwijs omsluit meerdere domeinen: zingen, luisteren, muziek maken, muziek leren en noteren en bewegen op muziek.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methode 123zing.nl
verkeer
Het vak ‘Verkeer’ wordt in de groepen 5, 6 en 7 één keer per week gegeven. We maken hierbij onder andere gebruik van de methode ‘Wegwijs’
In groep 7 krijgen de leerlingen een theorie en praktijk examen. Voorafgaand aan deze examens worden de fietsen van de leerlingen gecontroleerd op veiligheid. Belangrijke controlepunten hierbij zijn o.a. licht, bel, remmen enz. De controles worden gedaan door mensen van Veilig Verkeer Nederland.
Bij het theorie-examen krijgen de leerlingen verschillende situaties op papier en moeten zij de juiste handeling of regel kiezen.
Tijdens het praktijkexamen fietsen de leerlingen door Nijkerk. Op verschillende punten zijn controleurs, die de handelingen van de leerlingen in de gaten houden en noteren.
Wanneer de leerlingen ook hiervoor geslaagd zijn, krijgen zij een diploma.
Voedingsbeleid
Klik hier om het voedingsbeleid van ons Kindcentrum te raadplegen!
klacht-klachtenregeling-geschillencommisie-onderwijsgeschillen-klachtencommissie
Klachtenregeling
Als ouder kunt u ontevreden zijn over bepaalde zaken op het kindcentrum. We gaan er vanuit dat we de meeste klachten in onderling overleg kunnen oplossen. We nodigen u van harte uit bij ontevredenheid de leerkracht en/of iemand van de directie/MT aan te spreken.
Als u er met de leerkracht en/of de directie niet uitkomt en de klacht naar uw mening niet naar behoren is opgelost, dan kunt u deze voorleggen aan het schoolbestuur of een klacht indienen bij de geschillencommissie.
Klachtencommissie Onderwijsgeschillen
Postbus 85191, 3508 AD Utrecht
030-2809590
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.onderwijsgeschillen.nl
Landelijke Klachtencommissie
Geschillen Commissies Bijzonder Onderwijs (GCBO)
Postbus 82324, 2508 EH Den Haag
Telefoon: 070-3861697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.gcbo.nl